hello...

Supported by votechdirect.com .

jom chat...


ShoutMix chat widget

korean song

Selasa, 28 Disember 2010

Episod 25

Suasana di lapangan terbang itu riuh dengan jeritan-jeritan peminat kumpulan SapPhire dengan Miracle.Entah dari mana mereka tahu tentang berita bahawa mereka akan ke Hawaii pada Sabtu ini.Laluan mereka untuk ke ruangan berlepas juga terpaksa dikawal oleh pengawal peribadi Ikhwan seramai 15 orang.


“Wahh..ramai betul tadi kan hantar kita?”Kata Erman kepada Syamil.Syamil hanya tersenyum.


“Terima kasih kepada pengawal Ikhwan tadi..Kalau tak,dah habis kita..”Syamil berkata seraya memandang kearah Ikhwan yang turut mendengar pertanyaan Erman tadi.Mereka semua kini sudah selamat berada di dalam kapal terbang dan masing-masing sedang sibuk mencari tempat duduk.Kebetulan mereka duduk di kelas ekonomi.Jadi,ada privasi dan juga memandangkan hanya ahli Miracle dan SapPhire yang duduk di situ,ia lebih selesa.Semua ini atas jasa baik Senior Hyun-Jung,abang kepada Dania.


Bukannya Miracle tak mampu untuk melancong ke Hawaii,cuma tidak ada kesempatan sahaja.Apabila Dania sudah mempelawa,Syamil terus sahaja menerimanya kerana dia tahu,ahlinya sudah bekerja keras tahun ini.Disamping sebagai upah kepada ahlinya itu,percutian ini juga sempena kerja keras ahli SapPhire yang telah menduduki peperiksaan dan percutian perpisahan untuk mereka semua.


Selesai memakai tali pinggangnya,Dania terus sahaja memasang headphonenya.Sebelah kirinya adalah Daniel.Mereka semua langsung  tidak mengikuti tempat duduk yang telah disediakan.Hanya sesama mereka sahaja.jadi,apa kisah?Disebelah kanannya pula Danish dan Daniese.Dania tersenyum sendiri bagaimana Daniese mengajak Danish yang malu itu supaya duduk di sebelahnya.


“Danish,awak duduk di sini ye?Temankan saya?’Pelawa Daniese sambil menarik tangan Danish yang putih itu.Danish kelihatan ragu-ragu ketika Daniese memelawanya.


“Duduk jelah situ..Apa nak malu-malu!”Usik Emizalyang berada barisan kedua di hadapan Dania.Danish terus sahaja duduk di situ.Tak lama kemudian,mereka terus berbual.Nampaknya tak delah pemalu sangat si Danish ni..


“Sila pakai tali pinggang keselamatan.Pesawat akan berlepas sebentar lagi.”Peragawati memberitahu.Selesai memakai tali pinggang,Daniel memandang wajah Dania yang sepertinya mengelamun.


“Dania,lagu apa yang awak dengar?Tanya Daniel sambil tersenyum manis.Pertanyaan Daniel itu meneyentakkan lamunannya sebentar tadi.Dania membalas senyuman Daniel lalu membuka wayar headphone.Lagu Sorry Sorry dendangan kumpulan Super Junior berkumandang di dalam pesawat kelas ekonomi itu.

Sorry Sorry Sorry Sorry
Naega naega naega meonjeo
Nege nege nege ppajyeo
Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby
Shawty Shawty Shawty Shawty
Nuni busyeo busyeo busyeo
Sumi makhyeo makhyeo makhyeo
Naega michyeo michyeo baby


Baraboneun nunbit soge
Nunbit soge naneun machi
Naneun machi mwoe hollin nom
Ijen beoseonajido motae
Georeooneun neoui moseup
Neoui moseup neoneun machi
Nae simjangeul barpgo wannabwa
Ijen beoseonajido motae


Eodil gana dangdanghage
Utneun neoneun maeryeokjeok
Chakhan yeoja ilsaegiran
Saenggakdeureun bopyeonjeok
Dodohage geochim eopge
Jeongmal neoneun hwansangjeok
Dorikil su eobseulmankeum
Nege ppajyeo beoryeosseo


Sorry Sorry Sorry Sorry
Naega naega naega meonjeo
Nege nege nege ppajyeo
Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby
Shawty Shawty Shawty Shawty
Nuni busyeo busyeo busyeo
Sumi makhyeo makhyeo makhyeo
Naega michyeo michyeo baby


Ttanttan ttanttada tta ttaranttan
Ttanttan ttanttada tta
Nege banhaebeoryeosseo baby
Ttanttan ttanttada tta ttaranttan
Ttanttan ttanttada tta ttarappappara


“Wah…bestla lagu ni..macam mana awak tahu lagu ni?”Daniel teruja mendengar lagu itu.Dania hanya senyum.


“Ni lagu kegemaran abang saya.Dia memang minat dengan lagu ni.”Terang Dania.


“Lagi ada lagu apa?”Dania dengan senang hati berkongsi IPod Max dengan Daniel sambil menunjukkan lagu-lagu yang berada di dalamnya.Ada lagu kumpulannya,Miracle dan juga SapPhire.Mereka berdua berkongsi pendapat sekali tentang lagu-lagu yang didendangkan.


**************************
Adam yang berada di belakangnya hanya senyap tanpa mempedulikan Irsyad yang sedang leka membaca buku karya J.K Rowling.Dia mendengus.Ego yang berada di dalamnya membuatkan taraf dirinya rendah jika duduk di sebelah perempuan.Kini,dia hanya sekadar mengeluh di dalam hati.Irsyad yang dari tadi hanya mendiamkan diri tadi berasa hairan melihat kelakuan Adam yang sepertinya tidak senang duduk.

“Kau nak baca buku ni?”Tanya Irsyad sambil mengambil buku penyiasatan yang berada di dalam beg sandangnya.Adam melihat di dalam beg Irsyad.’Mak aih!Banyaknyer buku yang dia bawa!’Adam bermonolog sendirian.


“Nah!”Irsyad menghulurkan buku komik kepada Adam lalu mengambilnya.’Doraemon?’


Adam menggaru kepalanya sedangkan tak gatal.Dia langsung membacanya bagi mengelakkan hatinya bertambah sakit apabila mendengarkan Daniel dan Dania yang ketawa.


************************


Did they come from Malaysia Hyunnie-ah?”Tanya Christina kepada Hyun-Jung.’Hyunnie’ adalah nama panggilan yang manja yang dicipta oleh Christina sendiri.


Yup!I bought them first flight from Malaysia.”Hyun-Jung memberitahu.Dia memandang ke arah Christina yang mengenakan baju sweater berwarna pink itu kelihatan manis.Duduk di dalam kapal terbang memang sejuk.Sila-silap kalau yang tak tahan memang boleh kene selesema.Sikap Christina yang bersikap positif itulah yang telah membuatkan dirinya terpikat.Wajahnya juga tak kurang,jadi apabila Mr.Nicholas hendak memperkenalkan anaknya kepadanya,dia tidak menolak.

“Woi!Apasal kau tenung dia semacam jek!”Sergah Hairie yang duduk di belakang menggunakan bahasa Melayu bagi mengelakkan Christina salah faham.Christina ketawa kecil apabila melihat muka Hyun-Jung yang kebingunan itu apabila disergah Hairie walaupun dia tidak faham apa yang dikatakan oleh Hairie.


”Tak de papelah!Kau ni,kacau jek!”Marah Hyun-Jung.Pipinya kemerahan akibat malu bila Christina mentertawakannya.


I think Hairie cannot wait to meet my sister..”Usik Hyun-Jung mengenakan Hairie balik.Christina hanya menggerakkan jari telunjuknya kepada Hairie.


But don’t be so confident,because the guy who Dania like is coming too.”Hyun-Jung mengingatkan Hairie.Hairie hanya mengangkat bahunya menandakan dia tahu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

JoM LePaK SiNi

  • Trip ke Korea - Busan & Seoul (Part 2) - Dari busan kiteorang naik train pergi ke Seoul. Dekat sini apa yg aku perasan, tak de orang pun check tiket yg korang beli.Memang dorang meniaga based on ...
    2 bulan yang lalu
  • the world doesn't make sense! - "Where the hell are you bringing us, Ella?" The boy wiped the sweat dripping down the side of his forehead, his steps long, trying to catch up without trip...
    3 bulan yang lalu
  • Fareez itu suami aku! Bab 3 - Mataku tertumpu ke arah dia yang sedang duduk di hadapan tok kadi. Dia yang bernama Fareez, tunang Farah dan bakal menjadi suami aku dalam beberapa minit d...
    2 tahun yang lalu
  • Cerpen: Dia Berada di Carta Hati - Full version :) Maaf di atas segala kekurangan. Enjoy reading! “Tak nak!” Jerit aku sekuat hati ketika Amanina menarik tangan aku ke arah kereta yang dah...
    2 tahun yang lalu
  • cinta sunbae 31 - “ Andai awak tahu, perasaan saya pada awak, Isya. Dan andai awak turut ada perasaan yang sama pada saya… hidup saya akan jadi cukup bermakna.” Khairul me...
    6 tahun yang lalu
  • Episod 25 - Suasana di lapangan terbang itu riuh dengan jeritan-jeritan peminat kumpulan SapPhire dengan Miracle.Entah dari mana mereka tahu tentang berita bahawa mere...
    6 tahun yang lalu
  • pasal Endless Love - sapa2 yang nak baca entry baru Endless Love, sila ke Colours~Melody and Harmony :) Hana akan siarkan setiap entry baru kat situ tapi untuk entry lama akan ...
    6 tahun yang lalu
  • Bab 47(AKHIR) - Kakinya berjalan di lorong sepi itu. Sesekali memori menerjah fikirannya. Sudah empat tahun berlalu sejak X-Music dibubarkan dan ahli-ahli mereka pergi m...
    7 tahun yang lalu
  • chongmal mianhae.. - hye... korang sume.. first of all Sl nk minta maaf coz da lame x update blog.. br balik umah ney... then another sorry coz tomboy's love season 3 x dapat dis...
    7 tahun yang lalu

Pengikut

About Me

Foto saya
oppa kitorg=kyufa=ryeowook,hankyung & siwon famin=sungmin,kyuhyun & yesung hehe...*_=