hello...

Supported by votechdirect.com .

jom chat...


ShoutMix chat widget

korean song

Selasa, 5 Januari 2010

SiNOpsIS......

Ocean High School,sebuah sekolah yang berprestij tinggi.Sudah tentunya ia adalah sebuah sekolah swasta.Kebanyakan pelajarnya adalah anak ahli perniagaan yang terkenal atau anak bangsawan.


Mungkin mereka kaya,tetapi tidak setanding dengan Miracle.Sebuah kumpulan band music yang telah mengeluarkan 3 album dan terdiri daripada 10 orang anak muda lelaki yang berbakat,kaya dan kacak.Anggota itu diketuai olehh Syamil,
Daniel
,Danish,Adam,Hafiz,Haqem,Emizal,Erman,Emran,dan Farhan.


Mereka cukup dihormati oleh para pelajar dan juga guru.Mereka juga sering menduduki top list sebagai cool prince.

Namun suatu hari populariti mereka tergugat dengan kehadiran kumpulan SaPpHiRe.Kumpulan yang mempunyai 7 ahli.Kumpulan yang telah menduduki di carta lagu-lagu popular sepanjang mereka wujud.SaPpiHiRe juga telah mengeluarkan 7 album setakat ini.Mereka bersekolah di Ocean High School kerana sekolah itu merupakan sekolah elit.SaPpHiRe diketuai oleh Fitriey,
Azzam,E-one,Irsyad,dan Ikhwan.



Bezanya kumpulan mereka disertai dengan dua ahli perempuan iaitu Daniese dan Dania.Mereka berdua berbakat dalam nyanyian dan tarian.SaPpHire juga lebih terkenal daripada kumpulan Miracle.


Miracle yang tidak puas hati dengan SaPpHire cuba menyingkirkan mereka,tetapi tanpa mereka sendiri sedari,timbul pula tunas cinta daripada ahli Miracle kepada Dania dan Daniese.


Daniese yang mempunyai sejarah tersendiri yang menjadikannya anti kepada lelaki tewas kepada Danish,salah seorang kumpulan Miracle.Danish pula seorang yang pendiam tetapi dalam hati juga dia teringin untuk memiliki Daniese.


Dania.Seorang perempuan yang berbakat,cantik dan pandai.IQnya yang pada tahap tinggi menjadikannya sebagai pelajar paling pintar di sekolah itu.Daniel yang sebelumnya pelajar paling pintar disitu sebelum kemunculan Dania berasa tercabar.Dalam usahanya cuba untuk menjadi pelajar terbaik dan mengalahkan Dania,dia juga terjebak dalam cinta segi tiga.


Mereka hanya pilih antara satu kerana ego yang memenuhi diri mereka.Tetapi mereka sedar mreka memang harus pilih antara persahabatan,percintaa,atau kesetiaan.Apakah yang akan mereka pilih?Apakah kesudahan bagi kedua dua kumpulan ini?

1 ulasan:

  1. bestt sangat2.. sambung ar lagii...
    good luck n good job..

    ~ thir ~

    BalasPadam

JoM LePaK SiNi

  • Trip ke Korea - Busan & Seoul (Part 2) - Dari busan kiteorang naik train pergi ke Seoul. Dekat sini apa yg aku perasan, tak de orang pun check tiket yg korang beli.Memang dorang meniaga based on ...
    2 bulan yang lalu
  • the world doesn't make sense! - "Where the hell are you bringing us, Ella?" The boy wiped the sweat dripping down the side of his forehead, his steps long, trying to catch up without trip...
    3 bulan yang lalu
  • Fareez itu suami aku! Bab 3 - Mataku tertumpu ke arah dia yang sedang duduk di hadapan tok kadi. Dia yang bernama Fareez, tunang Farah dan bakal menjadi suami aku dalam beberapa minit d...
    2 tahun yang lalu
  • Cerpen: Dia Berada di Carta Hati - Full version :) Maaf di atas segala kekurangan. Enjoy reading! “Tak nak!” Jerit aku sekuat hati ketika Amanina menarik tangan aku ke arah kereta yang dah...
    2 tahun yang lalu
  • cinta sunbae 31 - “ Andai awak tahu, perasaan saya pada awak, Isya. Dan andai awak turut ada perasaan yang sama pada saya… hidup saya akan jadi cukup bermakna.” Khairul me...
    6 tahun yang lalu
  • Episod 25 - Suasana di lapangan terbang itu riuh dengan jeritan-jeritan peminat kumpulan SapPhire dengan Miracle.Entah dari mana mereka tahu tentang berita bahawa mere...
    6 tahun yang lalu
  • pasal Endless Love - sapa2 yang nak baca entry baru Endless Love, sila ke Colours~Melody and Harmony :) Hana akan siarkan setiap entry baru kat situ tapi untuk entry lama akan ...
    6 tahun yang lalu
  • Bab 47(AKHIR) - Kakinya berjalan di lorong sepi itu. Sesekali memori menerjah fikirannya. Sudah empat tahun berlalu sejak X-Music dibubarkan dan ahli-ahli mereka pergi m...
    7 tahun yang lalu
  • chongmal mianhae.. - hye... korang sume.. first of all Sl nk minta maaf coz da lame x update blog.. br balik umah ney... then another sorry coz tomboy's love season 3 x dapat dis...
    7 tahun yang lalu

Pengikut

About Me

Foto saya
oppa kitorg=kyufa=ryeowook,hankyung & siwon famin=sungmin,kyuhyun & yesung hehe...*_=