hello...

Supported by votechdirect.com .

jom chat...


ShoutMix chat widget

korean song

Sabtu, 23 Januari 2010

Episod 6



Setelah balik daripada Seoul,mereka terus kembali ke sekolah.Yelah,sayangkan meja sekolah sangat.




Semua pelajar mengerumi mereka.Mereka pelik.Ada apa-ape yang berlaku ke?





"Berusaha SaPpiHire!"Semua peminat mereka berkata begitu.Berusaha untuk apa?




"Wei geng!Tunggu!"Azam berlari mendapatkan kumpulannya.Dia tercungap-cungap.Fitriey cuba menenangkan Azam dengan mengusap belakang badannya.





"Kenapa?"




"Kita ada pertandingan menyanyi dengan kumpulan Miracle!Harini!!"Azzam memberitahu.Yang lain tercengang.Pertandingan??!!Mereka tak tahu apa pun?Kenapa jadi macam ni??Harini jugak ke??!!






**************







"Pengetua!Kenapa jadi macam ni pulak?Kenapa kami tak dimaklumkan terlebih dulu?"Soal Irsyad tak puas hati.





"Masalahnya kami terpaksa menukarkannya atas permintaan senior sekolah ini.."Terang pengetua menunduk.Bengang barangkali apabila diserang dengan tiba-tiba.






"Tapi..."Ayat Ikhwan tergantung apabila pintu bilik itu terbuka.








"Kenapa?Takut ke?"Celah Syamil mencabar dengan membuat muka kesian.Kini,barulah mereka tahu.Ini semua kerja Miracle!Mereka semua menarik nafas.Ahli Miracle kesemuanya tersenyum.




"Baiklah.Kami akan sambut cabaran awak.Tetapi jika korang kalah,korang kena menunaikan permintaan kami kerana menipu kami,bagaimana korang tunaikannya selama seminggu?"E-One tersenyum sinis.




Kumpulan Miracle geram.Tak puas hati.



"Baiklah,jika korang kalah,apa yang akan kami dapat?"




"Kami akan bercuti selama sebulan.Setuju?"Dania menberi cadangan.




"Tak.Kitaorang tak setuju.Macam ni sajalah.Memandangkan ada dua ahli perempuan didalam kumpulan korang,dan korang kalah,mereka berdua harus melayan kitaorang.Macam jadi orang gaji tu.."Danish memberitahu.




"Sekejap.."




"Baiklah.Kami berdua setuju."Daniese memotong percakapan Ikhwan.Irsyad,Azzam,Fitriey,E-One semuanya memandang ke arah Daniese.Terkejut dengan bicara Daniese.




Farhan dan Emran tersenyum.Nampaknya semua berjalan seperti yang dirancangkan.





"Baiklah,pertandingan akan dimulakan selepas rehat.Peraturannya setiap kumpulan mesti mencukupi ahlinya kerana kumpulan kita memang dah tetap kan?Kedua setiap kumpulan harus menyanyikan dua buah lagu dan yang mendapat undian tertinggi daripada pelajar lain akan menjadi juara."Danish mengangkat keningnya.SaPpHire hanya mengangguk.



************************






"Rupa-rupanya ini rancangan mereka..."Fitriey berkata selepas mereka semua duduk di meja kantin di sekolah itu.Masing-masing menunjukkan muka masam.




"Aku memang dah agak dah ni mesti kerja diorang!Tak lain tak bukan!"Ikhwan menumbuk telapak tangannya.




"Tapi kita tak boleh salahkan diorang 100%,sebab kata pengetua ini arahan daripada senior,mesti diorang ni berkomplot."Dania bercakap seolah-olah dia membela kumpulan Miracle pula.




"Siapa pula senior diorang?"Mereka semua memandang ke atas seperti berangan lagaknya.




"Eh,Dania.Temankan aku pergi tandas?"Daniese terus aje bangkit dari kerusi dan menarik tangan Dania.Yang lain hanya menggeleng melihat telatah kedua ahli perempuannya.




"Macam biasalah..cari ketenangan...sapa yang tak kenal dua orang tu.."E-One berkata.Yang lain hanya mengangguk.Mengiayakan kenyataan yang dibuat oleh E-One.



**************




"Kau perasan tak?Kebelakangan ni diorang tu,mamat 'bijak' tu asyik macam nak kenakan kita berdua kan?Tengoklah,macam tak de benda lain yang nak buat,suruh kita jadi maid diorang pulak?"Daniese bersungut.




"Relaks,kita belum kalah lagi.."Dania hanya menggeleng.Ketika itu mereka berdua berada di belakang sekolah.Itulah kebiasaan diorang tu.Sedang mereka berjalan berbual-bual,tiba-tiba satu tangan menekup mulut Dania dan Daniese.Serta merta pandangan mereka menjadi gelap...



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

JoM LePaK SiNi

  • Trip ke Korea - Busan & Seoul (Part 1) - Trip ke korea April 2017 Actually kiteorang, aku dan milah pada mulanya bercadang nak pergi japan.. tujuan utama kiteorang nak tengok sakura pada bulan ap...
    5 hari yang lalu
  • the world doesn't make sense! - "Where the hell are you bringing us, Ella?" The boy wiped the sweat dripping down the side of his forehead, his steps long, trying to catch up without trip...
    3 minggu yang lalu
  • Fareez itu suami aku! Bab 3 - Mataku tertumpu ke arah dia yang sedang duduk di hadapan tok kadi. Dia yang bernama Fareez, tunang Farah dan bakal menjadi suami aku dalam beberapa minit d...
    2 tahun yang lalu
  • Cerpen: Dia Berada di Carta Hati - Full version :) Maaf di atas segala kekurangan. Enjoy reading! “Tak nak!” Jerit aku sekuat hati ketika Amanina menarik tangan aku ke arah kereta yang dah...
    2 tahun yang lalu
  • cinta sunbae 31 - “ Andai awak tahu, perasaan saya pada awak, Isya. Dan andai awak turut ada perasaan yang sama pada saya… hidup saya akan jadi cukup bermakna.” Khairul me...
    6 tahun yang lalu
  • Episod 25 - Suasana di lapangan terbang itu riuh dengan jeritan-jeritan peminat kumpulan SapPhire dengan Miracle.Entah dari mana mereka tahu tentang berita bahawa mere...
    6 tahun yang lalu
  • pasal Endless Love - sapa2 yang nak baca entry baru Endless Love, sila ke Colours~Melody and Harmony :) Hana akan siarkan setiap entry baru kat situ tapi untuk entry lama akan ...
    6 tahun yang lalu
  • Bab 47(AKHIR) - Kakinya berjalan di lorong sepi itu. Sesekali memori menerjah fikirannya. Sudah empat tahun berlalu sejak X-Music dibubarkan dan ahli-ahli mereka pergi m...
    7 tahun yang lalu
  • chongmal mianhae.. - hye... korang sume.. first of all Sl nk minta maaf coz da lame x update blog.. br balik umah ney... then another sorry coz tomboy's love season 3 x dapat dis...
    7 tahun yang lalu

Pengikut

About Me

Foto saya
oppa kitorg=kyufa=ryeowook,hankyung & siwon famin=sungmin,kyuhyun & yesung hehe...*_=