hello...

Supported by votechdirect.com .

jom chat...


ShoutMix chat widget

korean song

Sabtu, 30 Januari 2010

Episod 7




Dewan sudah mula dipenuhi dengan pelajar.Mereka masing-masing dengan penuh semangat menyokong artis mereka.Sementara itu di belakang pentas,SaPpHire sedang sibuk menyiapkan diri.






"Mana pulak budak dua orang tu..."Fitriey merungut.Selalunya tak de lah lama macam harini.Manalah princess kumpulan aku ni??






"Amacam?Dah sedia?"Muncul pula Syamil secara mengejut di sebalik langsir yang memisahkan mereka.Fitriey menarik nafas.Cuma dia dan Syamil,antara ketua dengan ketua.Yang lain sedang sibuk menyiapkan diri di bilik persalinan yang lain.






"Kami sedia."Jawabnya ringkas.Syamil tersengih.






"Kami akan mula dahulu.Jadi,tunggu sajalah kekalahan kamu.."Syamil berlalu denga senyuman yang tak lekang dari bibir.






**************






Daniese berusaha untuk mencapai pisau yang berada di hadapan dengan kakinya.Dania pula masih tak sedarkan diri.Dia kena cepat,atau mereka berdua kena jadi maid Miracle.





Entah siapa yang menyerang mereka,sedar je,sudah diikat di bilik ini.Sekali lagi dia cuba menarik pisau itu.Tetapi tidak berjaya.Tiba-tiba pintu bilik itu terbuka dari luar.Daniese pura-pura pengsan.Dia ingin melihat rupa orang yang menculik mereka.






"Belum sedar lagi ke?Banyak sangat ke diorang letak ubat?"Lelaki itu cuba memegang muka Dania.Daniese yang memerhati rasa geram.Dia cuba menyenggol sedikit kaki lelaki itu yang sedang berdiri.




"Aku dah agak dah..mesti kau dah bangun kan?"Lelaki itu memalingkan mukanya ke arah Daniese pula.Mata Daniese terbeliak.Sedikit cahaya yang terbias daripada tingkap itu membenarkan Daniese melihat rupa lelaki itu.






Lelaki itu memandang muka Daniese.Daniese pula memalingkan mukanya.Benci untuk menatap muka lelaki itu.Mamat tu pulak selamba je memegang dagu Daniese supaya menghadap mukanya.






"Senangnya kau lupakan aku?"Young Hae berkata.Dia merapatkan mukanya ke arah Daniese.Ingin melepaskan rindunya.






Tak semena-mena,dia ditolak dengan keras sehingga tersungkur.Pantas Dania membuka ikatan tangan Daniese.Daniese terkejut.






"Bukan tadi kau pengsan?"






"Aku pura-pura jek!Cepatlah!Kita pergi dari sini!"Arah Dania.Daniese hanya mengikuti langkah laju Dania.Young Hae hanya mampu melihat mereka berdua melangkah jauh..



**********






Pertandingan itu telah pun tamat apabila mereka berdua tiba.Kumpulan mereka kalah kerana kekurangan ahli manakala Kumpulan Miracle membuat persembahan terakhir di atas pentas meraikan kemenangan diorg.Jadi Daniese dan Dania terpaksa jadi maid mereka.Mereka berdua memberanikan diri untuk meminta maaf daripada ketua mereka.




Sebaik sahaja langsir itu diselak,mereka menundukkan wajah.





"Maafkan kami.."Dania berkata perlahan.Sebaik sahaja mereka berlima memalingkan wajah,Fitriey,Azzam,Ikhwan,Irsyad dan E-One terkejut melihat penampilan Daniese dan Dania.Mereka bangun menuju ke arah princess mereka dengan muka yang cemas.




"Apa yang dah berlaku ni?"Tanya Ikhwan risau.Apa yang dah jadi?





"Tak de pape..."Daniese menjawab perlahan.





"Takkan tak ade ape-ape yang berlaku?Kenapa rambut korang kusut masai dan tak teratur ni cakap tak de pape?"Irsyad memagang bahu Daniese.Dia tahu mereka berdua cuba mengalih topik.Hubungan mereka bertujuh memang rapat.Jika sesuatu berlaku pada salah seorang,yang lain pasti tidak boleh duduk diam.




Ikhwan menarik tangan Dania dan Daniese supaya duduk.Mereka berdua masih lagi menunduk.E-One pula menuju ke pantri bagi mengambil air untuk diberi kepada mereka berdua.Ikhwan,Fitriey,Azzam,Irsyad menarik kusyen bulat duduk berhadapan dengan mereka.Masing-masing membuat muka risau.



"Beritahu kami apa yang dah jadi,jangan takut,kitaorang tak marah.."Pujuk Azzam.Dia risau kerana 1,mereka ahli kumpulannya,2,sebab orang yang dia suka juga terlibat sama.


E-One muncul lalu memberikan 2 gelas air suam kepada mereka.Dania menarik nafas.Cuba mencari kekuatan.Dia sendiri berasa takut.Kali pertama dia melalui pengalaman begini.


"Sebenarnya..errr..sebenarnya..kite orang..ke..ke..kene culik!"Dania memberitahu.


Terbeliak mata diorang.


"Siapa yang culik korang?"Tanya Irsyad.


Mereka semua bingung.Tak percaya.Biar betul?Kena culik?Bukankah Daniese hebat dalam taekwando?macam Dania?Tapi kenapa sampai kena culik?Siapa yang buat?Macam terkena renjatan elektrik,mereka semua berdiri serentak.


"MIRACLE!!"Mereka berlima menjerit sehingga Daniese dan Dania menutup telinga.


"Betulkan?Diorang yang buatkan?"Teka Ikhwan.Dania menggeleng.Daniese sudah menunduk.Diam.


"Hae-Rim."


"Hae-Rim???!!!"













Tiada ulasan:

Catat Ulasan

JoM LePaK SiNi

  • Trip ke Korea - Busan & Seoul (Part 2) - Dari busan kiteorang naik train pergi ke Seoul. Dekat sini apa yg aku perasan, tak de orang pun check tiket yg korang beli.Memang dorang meniaga based on ...
    2 bulan yang lalu
  • the world doesn't make sense! - "Where the hell are you bringing us, Ella?" The boy wiped the sweat dripping down the side of his forehead, his steps long, trying to catch up without trip...
    3 bulan yang lalu
  • Fareez itu suami aku! Bab 3 - Mataku tertumpu ke arah dia yang sedang duduk di hadapan tok kadi. Dia yang bernama Fareez, tunang Farah dan bakal menjadi suami aku dalam beberapa minit d...
    2 tahun yang lalu
  • Cerpen: Dia Berada di Carta Hati - Full version :) Maaf di atas segala kekurangan. Enjoy reading! “Tak nak!” Jerit aku sekuat hati ketika Amanina menarik tangan aku ke arah kereta yang dah...
    2 tahun yang lalu
  • cinta sunbae 31 - “ Andai awak tahu, perasaan saya pada awak, Isya. Dan andai awak turut ada perasaan yang sama pada saya… hidup saya akan jadi cukup bermakna.” Khairul me...
    6 tahun yang lalu
  • Episod 25 - Suasana di lapangan terbang itu riuh dengan jeritan-jeritan peminat kumpulan SapPhire dengan Miracle.Entah dari mana mereka tahu tentang berita bahawa mere...
    6 tahun yang lalu
  • pasal Endless Love - sapa2 yang nak baca entry baru Endless Love, sila ke Colours~Melody and Harmony :) Hana akan siarkan setiap entry baru kat situ tapi untuk entry lama akan ...
    6 tahun yang lalu
  • Bab 47(AKHIR) - Kakinya berjalan di lorong sepi itu. Sesekali memori menerjah fikirannya. Sudah empat tahun berlalu sejak X-Music dibubarkan dan ahli-ahli mereka pergi m...
    7 tahun yang lalu
  • chongmal mianhae.. - hye... korang sume.. first of all Sl nk minta maaf coz da lame x update blog.. br balik umah ney... then another sorry coz tomboy's love season 3 x dapat dis...
    7 tahun yang lalu

Pengikut

About Me

Foto saya
oppa kitorg=kyufa=ryeowook,hankyung & siwon famin=sungmin,kyuhyun & yesung hehe...*_=