hello...

Supported by votechdirect.com .

jom chat...


ShoutMix chat widget

korean song

Sabtu, 13 Mac 2010

Episod 17


"Akak,tu kawan akak kan?"Tanya Min-Hyuk sambil menghirup sup yang dipesannya.Daniese menoleh ke arah yang dicakapkan oleh Min-Hyuk tadi.


"Bukanlah..akak tak kenal dia pun.."Kata Daniese selamba.


"Macam mana dengan mama?"Soal Daniese.Min-Hyuk memberhentikan perlakuannya sebentar.


"Mama sihat..mama kata mama rindu kat akak..abang pun rindu kat akak.."Beritahu Min-Hyuk.Daniese terkejut.Abang!!


"Abang hidup lagi??!!"Terjerit Daniese seketika.Min-Hyuk pelik dengan perlakuan Daniese itu.


"Abang masih hiduplah..patutlah akak tak jenguk abang masa kat hospital lepas abang eksiden..masa tu berita salah informasilah..akak tak tengok ke masa berita pembetulannya?"Kata Min-Hyuk tanpa mempedulikan reaksi Daniese.


Daniese terkedu.Hae-Rim masih hidup?Jadi betullah tekaan dia selama ini.Surat dan bunga yang diterima sebelum ini memang daripada Hae-Rim.Serta-merta dia teringat sesuatu.


"Min-Hyuk,abang ada hospital kat sini kan?"Tanya Daniese.Min-Hyuk memandangnya seketika.


"Lah akak ni..masa akak eksiden tu akak duduk hospital abanglah..akak tak perasan ke,kan abang ade jenguk akak?"Min-Hyuk bertambah pelik dengan soalan Daniese yang kadang-kala dirasakan tak betul itu.


"Akak..akak..tak perasan...."Suaranya mula kendur.Matanya mula bertakung.Di mana dia?


"Kat mana abang sekarang ni?"


"Abang ada kat Ocean High School sekarang..dia kata dia ada urusan dengan kumpulan Miracle..akak tak perasan abang ada kat situ?"Min-Hyuk pelik kerana Daniese terus bangun dari tempat duduknya dan terus menuju ke kereta spotnya dan terus meluncur laju meninggalkan Min-Hyuk terpinga-pinga seorang diri.

"Siapa yang nak bayar bil ni?"

*************

Young-Hae melabuhkan punggungnya di atas sofa yang empuk itu untuk melepaskan penatnya.Dia seorang sahaja yang berada disitu.Yang lain sedang berada di bilik muzik mencuba lagu baru diorang.Baru sahaja dia hendak melelapkan matanya,pintu bilik itu diketuk.Young-Hae dengan malas membuka pintu itu.


"Kenapa?"Dia menyangkakan orang yang berada di hadaannya adalah kumpulan Miracle.Ternyata,sangkaannya benar-benar jauh terleset.


"Young-Hae rupanya..izinkan saya masuk.."Daniese berkata dengan lembut.Dengan sedaya upaya dia cuba manahan air matanya dari gugur.Young-Hae seperti orang dipukau lagaknya hanya melihat Daniese melangkah masuk ke bilik Miracle itu.


"Sunbae sorang je ke?"Young-Hae mengangguk.Daniese mengeluarkan dua sampul bewarna biru laut di atas meja.Young-Hae hairan dengan perlakuan Daniese itu.


"Ini surat jemputan ke majlis pembukaan syarikat baru Dania..Dania yang ajak..Jadi jika tak keberatan,silalah datang.."Kata Daniese.Matanya dililaukan ke setiap penjuru bilik itu.'Boleh tahan..kemas juga diorang ni..'Hatinya memuji.


"Kenapa ajak kami?"Tanya Young-Hae sekadar mendapatkan kepastian.

"Errmm..entahlah..dia yang nak..and buat pengetahuan you all haritu juga ada majlis pertunangan..So datanglah.."Kata Daniese dengan sinis.Kini masanya ula untuk membalas dendam.

Young Hae terpempam.Majlis pertunangan??Daniese nak bertunang ke??

"Errmm..tak de apa-apa lagi,so saya pergi dulu ye,tolong beritahu yang lain.."Kata Daniese lantas keluar daripada bilik itu meninggalkan Young Hae terpinga-pinga.

1 ulasan:

JoM LePaK SiNi

  • Trip ke Korea - Busan & Seoul (Part 2) - Dari busan kiteorang naik train pergi ke Seoul. Dekat sini apa yg aku perasan, tak de orang pun check tiket yg korang beli.Memang dorang meniaga based on ...
    2 bulan yang lalu
  • the world doesn't make sense! - "Where the hell are you bringing us, Ella?" The boy wiped the sweat dripping down the side of his forehead, his steps long, trying to catch up without trip...
    3 bulan yang lalu
  • Fareez itu suami aku! Bab 3 - Mataku tertumpu ke arah dia yang sedang duduk di hadapan tok kadi. Dia yang bernama Fareez, tunang Farah dan bakal menjadi suami aku dalam beberapa minit d...
    2 tahun yang lalu
  • Cerpen: Dia Berada di Carta Hati - Full version :) Maaf di atas segala kekurangan. Enjoy reading! “Tak nak!” Jerit aku sekuat hati ketika Amanina menarik tangan aku ke arah kereta yang dah...
    2 tahun yang lalu
  • cinta sunbae 31 - “ Andai awak tahu, perasaan saya pada awak, Isya. Dan andai awak turut ada perasaan yang sama pada saya… hidup saya akan jadi cukup bermakna.” Khairul me...
    6 tahun yang lalu
  • Episod 25 - Suasana di lapangan terbang itu riuh dengan jeritan-jeritan peminat kumpulan SapPhire dengan Miracle.Entah dari mana mereka tahu tentang berita bahawa mere...
    6 tahun yang lalu
  • pasal Endless Love - sapa2 yang nak baca entry baru Endless Love, sila ke Colours~Melody and Harmony :) Hana akan siarkan setiap entry baru kat situ tapi untuk entry lama akan ...
    6 tahun yang lalu
  • Bab 47(AKHIR) - Kakinya berjalan di lorong sepi itu. Sesekali memori menerjah fikirannya. Sudah empat tahun berlalu sejak X-Music dibubarkan dan ahli-ahli mereka pergi m...
    7 tahun yang lalu
  • chongmal mianhae.. - hye... korang sume.. first of all Sl nk minta maaf coz da lame x update blog.. br balik umah ney... then another sorry coz tomboy's love season 3 x dapat dis...
    7 tahun yang lalu

Pengikut

About Me

Foto saya
oppa kitorg=kyufa=ryeowook,hankyung & siwon famin=sungmin,kyuhyun & yesung hehe...*_=