hello...

Supported by votechdirect.com .

jom chat...


ShoutMix chat widget

korean song

Ahad, 17 Januari 2010

Episod 5





Semasa ketiadaan SaPpHire di sekolah,Miracle 'merdeka'.Masa itu juga mereka dapat populariti mereka balik.Yang paling gembira si budak tiga orang ni la...mana taknya kalau bukan si Haqem,Farhan dengan si Erman ni.Diorang dah lama mengharapkan perkara ini terjadi...



"AHHHH!!MIRACLE!!!Hensemnya diorang!!"




"BERGAYANYA DIORANG!!SARANGHAE MIRACLE!!!"




"MIRACLE ROCKSSS!!"



Mereka semua tersenyum.Bangga.Kali ini mereka menang.Dengarnya,musuh mereka sekarang berada di Seoul.Sedang bercuti.Mereka semua cukup-cukup gembira sehingga diadakan parti lagi di rumah Syamil.




"Farhan,kau tak tackle balik ke minah kita ni?"Tanya Erman sambil mengjongketkan keningnya..Farhan hanya ketawa.Belum sempat Farhan menjawab.Pintu sekolah itu terbuka.




Keluar seorang lelaki lengkap berpakaian kasual,melambai ke arah mereka.Mereka semua terkejut.Lelaki itu menuju ke arah mereka.



"Still remember me?"lelaki itu bertanya.



"Sunbae!!!!"Mereka semua memeluk ke arah lelaki itu dengan memanggil panggilan 'sunbae'.Rupa-rupanya dia adalah senior di sekolah itu dahulu.Kini dia sudah pun memasuki kolej.




"Hyung,bila balik?"Tanya Adam diigin.Tapi masih ada tuturcara.




"Hey..boy!!baru balik dari Seoul minggu lepas.Kenapa?Tak suka?"Senior Young Hae bertanya.Adam hanya mendengus.




"Eh..taklah..suka sangat..janganlah balik dulu.."Emizal menarik tangannya.Memujuk.



"Ah'ah..jangan pergi dulu...jom pergi bilik kitaorang..borak-borak..lama tak jumpa.?Syamil mengajak.Mereka yang lain mengangguk.Young Hae haya boleh mengiayakan memandangkan banyak juga yang dia nak cerita.



**************************




"Sunbae,tolong kitaorang boleh?"Setelah mereka dapat kekuatan bersama,Syamil bertanya.


"Tolong?Tolong ape?"



"Beritau kitaorang cara-cara nak tewaskan SaPpHire?"Danish memberitahu.Harap-haraplah senior nak tolong.Kalau tak,siapa lagi..



"SaPpHire?Kumpulan junior yang pecah rekod jualan album paling banyak tu?Sedap jugak lagu diorang tu.."Young Hae bercakap macam tak faham-faham pulak yang diorang ni musuh kita.



"Opss!sori..jadi korang nak tewaskan dari segi apa?pendidikan?populariti?keistimewaan?apa lagi ye...kecantikan?kekacakkan?"Young Hae bergurau.Tetapi muka mereka masam.




"Kami nak kalahkan mereka dalam semua perkara!"Kata Hafiz tegas.Young Hae tersenyum.




"Baiklah.Kita akan mulakan rancangan untuk menjatuhkan kumpulan SaPpHire."Young Hae berkata.Dalam kepalanya sudah terencana rancangan 'jahat'.




"Macam mane?"Soal Emizal.Mereka semua memandang ke arah muka senior mereka.Young Hae ketawa.



"Bukanke setiap tahun akan diadakan konsert?Saya akan minta pengetua untuk menukarkannya kepada pertandingan nyanyian."ayat Young Hae terhenti.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

JoM LePaK SiNi

  • Trip ke Korea - Busan & Seoul (Part 2) - Dari busan kiteorang naik train pergi ke Seoul. Dekat sini apa yg aku perasan, tak de orang pun check tiket yg korang beli.Memang dorang meniaga based on ...
    2 bulan yang lalu
  • the world doesn't make sense! - "Where the hell are you bringing us, Ella?" The boy wiped the sweat dripping down the side of his forehead, his steps long, trying to catch up without trip...
    3 bulan yang lalu
  • Fareez itu suami aku! Bab 3 - Mataku tertumpu ke arah dia yang sedang duduk di hadapan tok kadi. Dia yang bernama Fareez, tunang Farah dan bakal menjadi suami aku dalam beberapa minit d...
    2 tahun yang lalu
  • Cerpen: Dia Berada di Carta Hati - Full version :) Maaf di atas segala kekurangan. Enjoy reading! “Tak nak!” Jerit aku sekuat hati ketika Amanina menarik tangan aku ke arah kereta yang dah...
    2 tahun yang lalu
  • cinta sunbae 31 - “ Andai awak tahu, perasaan saya pada awak, Isya. Dan andai awak turut ada perasaan yang sama pada saya… hidup saya akan jadi cukup bermakna.” Khairul me...
    6 tahun yang lalu
  • Episod 25 - Suasana di lapangan terbang itu riuh dengan jeritan-jeritan peminat kumpulan SapPhire dengan Miracle.Entah dari mana mereka tahu tentang berita bahawa mere...
    6 tahun yang lalu
  • pasal Endless Love - sapa2 yang nak baca entry baru Endless Love, sila ke Colours~Melody and Harmony :) Hana akan siarkan setiap entry baru kat situ tapi untuk entry lama akan ...
    6 tahun yang lalu
  • Bab 47(AKHIR) - Kakinya berjalan di lorong sepi itu. Sesekali memori menerjah fikirannya. Sudah empat tahun berlalu sejak X-Music dibubarkan dan ahli-ahli mereka pergi m...
    7 tahun yang lalu
  • chongmal mianhae.. - hye... korang sume.. first of all Sl nk minta maaf coz da lame x update blog.. br balik umah ney... then another sorry coz tomboy's love season 3 x dapat dis...
    7 tahun yang lalu

Pengikut

About Me

Foto saya
oppa kitorg=kyufa=ryeowook,hankyung & siwon famin=sungmin,kyuhyun & yesung hehe...*_=