hello...

Supported by votechdirect.com .

jom chat...


ShoutMix chat widget

korean song

Sabtu, 20 Februari 2010

Episod 13

Mereka keluar dengan penuh bergaya.Ada yang bertuxedo putih dan hitam.Nampaknya cuma tiga orang sahaja yang membawa pasangan.Lagi 7 orang datang belum mencari pasangan mareka lagi.Senior mereka turut datang tanpa pasangan.Mereka boleh pilih diantara mana-mana perempuan yang mempunyai sama warna pada baju mereka.Tapi bagi mereka malas,mereka masih ingat lagi macam mana diorang semua kutuk mereka semasa kali pertama SaPpHire datang sekolah.


"Wei,Syamil.Apasal kau tercegat kat situ?"Tegur Hafiz.Syamil tersentak.Kemudian dia memberitahu apa yang mengalihkan perhatiannya.


"Tu,kau tengok pintu dewan yang sana,diorang dah datang.."Hafiz segera melihat ke arah yang dimaksudkan oleh Syamil.Yang lain juga begitu.Peminat mereka berpaling ke arah kereta-kereta sport yang dimaksudkan oleh Syamil,ianya adalah SaPpHire.


Mula-mula kereta Ferrari F50,kemudian Mercedes Benz,kemudian Porsche Carrera GT,dan  yang terakhir pula Lomborghini Alar.Nampaknya mereka semua datang dengan pasangan mereka.


Mereka semua melalui karpet merah dengan bergaya.Fitriey mengenakan tuxedo putih berjalan dngan pasangannya yang juga mengenakan gaun putih susu,E-One pula berpasangan dengan Daniese mengenakan warna biru muda membuatkan para pelajar menjerit.Azzam yang hadir berpasangan dengan adiknya pula mengenakan warna merah hati.Ikhwan mengajak kawan sibernya untuk menjadi pasangannya.Bertuah sunguh orang itu.Irsyad pula dengan pasangannya yang baru dikenal beberapa hari yang lalu,dia malas nak fikir apa-apa.Yang membuatkan pelajar menjerit lagi apabila Dania dan Hyun-Jung.Hyun-Jung mengenakan tuxedo merah hitam manakala Dania hanya mengenakan dress labuh bewarna hitam.Itu sudah membuatkan pelajar pelajar menjerit histeria dengan kehadiran SaPpHire dan pasangannya.Mereka jalan tanpa mempedulikan pintu dewan masuk yang satu lagi kerana di situ terdapat Miracle.


 
 
"Cantik adik abang hari ni ye.."Puji Hyun-Jung.Daniese yang berada dengan E-One bersebelahan dengannya mendengar pujian itu.


"Memanglah..dia ni kan cantik.."Puji Daniese.Dania dah tersipu-sipu malu.


"Alah..tahulah kau dah mula dating dengan E-One..."Usik Dania pula.Hyun-Jung terkejut.Fitriey;Irsyad.Azzam dan lkhwan juga terkejut.


"Biar betul??"Mereka semua berkata serentak.Daniese mengangguk kemudian tertunduk malu.Kebetulan Haqem melalui kawasan itu terdengar perbualan mereka.Dia lantas berlari mendapatkan kumpulanya


"Wei..tadi aku lalu sebelah SaPpHire,jadi aku dengarlah apa yag diorang cakap.."Haqem berkata.


"Kau dengar diorang cakap apa?Diorang kutuk kita ke?"Duga Young-Hae.Haqem menggeleng.


"Aku dengar Daniese dan E-One dah mula dating."Haqem memberitahu perkara sebenar.Young-Hae terkedu.Daniese dah mula dating?Dulu,Daniese pernah berjanji dengannya untuk setia padanya.Sekarang,apa yang dah jadi?Nampaknya dia kena siasat lagi ni.


"Biarlah diorang..bukan ada apa-apa pun dengan kita..lagipun kan lagi 6 bulan mereka kat sekolah ni..."Kata Farhan selamba.Daniel dan Danish terkejut,begitu juga dengan Adam.Lantas mereka berlalu.Farhan,Emran dan Erman pergi ke platform untuk menari manakala yang lain cuma duduk sahaja sebab tak de pasangan.


"Daniel,amikkan cocktail untuk kitaorang.."Arah Syamil.Daniel terus bangun.Dia melihat ke arah Dania yang kelihatan begitu mesra dengan lelaki yang berada di sampingnya.Dia mengeluh.


"Jom..biar aku tolong.."Kata Danish.Lalu mereka berdua pergi ke arah meja yang menempatkan jamuan majlis.Kebetulan Daniese juga ingin mengambil cocktail juga.Maising masing senyap.


"Daniese..betul ke kau dah couple dengan E-One?"Tanya Danish memecah kebisuan antara mereka.Daniese mendongak sedikit akibat ketinggian Danish.


"Ha'ah.."Jawabnya ringkas.Daniel mengerling ke arah Danish.'Macam ade pape je ni?'Hatinya bertanya.


"So..congratulations."Ucapnya berbaur kecewa.Daniese tak faham maksud Danish.


"Kami pergi dulu..nah,pegang ni.."Kata Daniel lalu menyerahkan beberapa gelas kepada Danish.Danish menyambutnya lemah.Daniese turut membawa dua pinggan berisi sepotong kek coklat untuk diberikan kepada Dania.


"Kau berbual apa dengan Danish?"Tanya Dania sebaik sahaja Daniese menyerahkan kek itu kepada dia dan abangnya.


"Aku ingat korang semua bermusuhan dengan diorang tu?"Sampuk Hyun-Jung.Dania menyiku.


"Tak de pape..dia ucap tahniah sebab aku couple dengan E-One.."Beritahunya.Dia lantas duduk disebelah Dania.Dania hairan.


"Macam mana diorang tahu?"Tanyanya.Daniese menjungkitkan bahunya tanda tak tahu.Mungkin dia terdengar kot..Fikirnya.


"Niese,nak menari?"Pelawa E-One.Daniese menggeleng.Dia tak de mood.E-One mengeluh.Apa yang perlu aku buat untuk tawan hati kau tu?


"Nia,nak abang nyanyi kat situ?"Tanya Hyun-Jung sambil tangannya menunjukkan pentas kecil yang menempatkan alat-alat muzik.Dania mengangguk.


"Apa kes nyanyi sorang-sorang...kami join boleh?"Kata Azzam.Ikhwan dan E-One mengangguk.Hyun-Jung tersenyum.


"Jom.."Ajaknya.Mereka berlima berjalan menuju ke arah pentas itu.Hyun-Jung mengambil posisi sebagai gitar utama.Ikhwan sebagai gitar bass,E-One gitar elektrik manakala Azzam pada bahagian drum.Mikrofon itu berbunyi sedikit apabila Hyun-Jung mendekatkannya ke mulut dan berjaya menarik perhatian orang.


"Kami berempat akan menyanyikan lagu khas untuk pasangan kami..Untuk yang masih tak kenali saya..saya adalah Hyun-Jung,pasangan bagi Dania dari SaPpHire malam ni.."Hyun-Jung perkenalkan diri.Kemudian tepukan gemuruh kedengaran.Mereka mula.


I'M A LONER(CNBLUE)

Wetoriya wetoriya wetoriya wetoriya
(I'm a loner,I'm a loner,I'm a loner,I'm a loner)
Bwa bwa narul bwa bwa ttokbaro nae du nunul bwa
(Look,look,look at me.Look straight into my eyes)
Gobwa imi nonun ttan gosul bogo isso
(Look at that,you're already looking at something else)
Check it one two three shige bonulman chyoda bonunge
(Check it one two three,just watching the hands of the clock)
Mal anhaedo darun saram saenggingol ara
(Even if you don't say it,I know you got someone else)
Yojum non na anim darun sarangwa manami jattora
(These days you've been meeting someone else)
Ijenun monjo jonheado golji antora
(Now you don't even call me first)
Narang issul ttaneun haruga ilchorado
(When you're with me a day or even if it's just a seconds)
Non naeapesu yojum hanulman bodora
(In front of me these days you only looks to the sky)
Oh..I know your mind imi noya naye gori
(Oh..I know your mind,the distance that already berween us)
Morujin gurigo borojin namboda mothan uro sai
(The spaca between us is wider and farther than strangers)
Oh baby Wetoriya wetoriya daridiridara du
(Oh baby I'm a loner,I'm a loner daridiridara du)
Wetoriya wetoriya daridara du
(I'm a loner,I'm a loner daridaradu)

Wetoriya wetoriya sarange sulpo halgo sarange nunmun jinnun wetori
(I'm a loner,I'm a loner,a loner tahat is sad in love and sheds tears in love)
Sad sad sad sad sad sad sad tonight gasumi appa
(Sad sad sad sad sad sad sad tonight,my hearts hurt)
Oh no no no no no body knows mam molla
(Oh no no no no no nobody knows,ignoring my feelings)
One two three four five six seven and night
(One two three four five six seven and night)
Su manun bamul seumyo marul dollago isso
(Staying awake so many nights I'm cormforting myself)

Mereka semua bertepuk tangan.Tanda suka dengan lagu yang dipersembahkan.Kumpula Miracle terkejut dengan persembahan Hyun-Jung gabungan dengan Azzam,Ikhwan,E-One.


"Terima kasih."Ucap Hyun-Jung ringkas.Tepukan gemuruh sekali lagi berbunyi.Hyun-Jung tersenyum.Daripada dia turun sehinggan ke tempat Dania tak habis-habis memandang.Hyun-Jung tersenyum bangga.


"Banggalah tu.."Usik Dania.Hyun-Jung masih lagi tersenyum.Fitriey menepuk bahu Hyun-Jung.


"Sedap suara kau..nak masuk kumpulan kami?"Tanyanya.Hyun-Jung menggeleng.


"Kalau aku masuk,siapa yang nak uruskan syarikat?"Katanya.Fitriey mengangguk.Mengakui kebenaran kata-katanya.


"Sedap suara dia.."Puji Danish.Daniel mendengus perlahan.Dia rasa cemburu.Kenapa pula?Kemudian dia tersedar.Segera dia menempar pipinya.Adam ternampak perlakuannya.


"Kau kenapa?"Tegur Adam.Daniel terkejut.Pantas Daniel menggeleng.Adam semakin pelik.Kemudian dia menduga.


"Kau suka dia ye?"Serta merta wajah Daniel bertukar merah.Adam tahu,memang Daniel suka Dania.Entah kenapa dia berasa marah.


"Kita ni kan bermusuhan dengan kumpulan SaPpHire!Jangan berani kau suka dia!'Bentak Adam dengan kuat sehingga menarik perhatian orang lain.


"Ssshhhh..aku tak cakap pun aku suka dia.."Daniel membela dirinya.Dia memandang ke arah tetamu yang memandang mereka sambil meminta maaf.


"Arrgghh!!!"Adam lantas berlalu pergi dengan muka yang bengis.Mereka semua terkejut dengan kelakuan Adam pada hari ini.Hafiz ingin mengejar tetapi dihalang oleh Syamil.


"Biarkanlah dia..dia masih tertekan masa hal dia tolak Dania haritu.Dia perlukan masa untuk tenangkan fikirannya."Beritahunya.Daniel yang mendengar berasa pelik.Kenapa pula dia nak tertekan?


Bagi Young Hae pula,dia merasakan lagu yang dinyanyikan oleh Hyun-Jung seperti terkena di batang hidungnya.Dia tahu,dia tak boleh menyembunyikan perkara ini terlalu lama,betul tu.Dia harus berjumpa dengan mamanya untuk membincangkan hal ni.Tak sanggup dia berpura-pura menjadi seseorang yang lain dari dirinya.



"Senior okey ke?Tanya Haqem prihatin.Young Hae tersenyum.Lantas dia mengangguk.


"Haqem tak yah risau.."Pesannya seperti abang lagaknya.Mereka semua memang dah rapat sejak dari dulu.Susah senang mereka hadapi bersama.Tetapi tidak dengan Adam.Baginya,Adam terlalu misteri untuk dikongsi.Dia dingin dan mempunyai cerita yang sukar untuk dirungkaikan.Entahlah..dia ni pun bukanlah suka sangat dengan Adam tu!


Kemudian dia berpusing untuk mengambil air.Tapi apabila dia ternampak Daniese berada di meja yang menempatkan air it,niatnya terbantut.Kemudian tanpa sedar ai matanya menitis.Terlalu lama penderitaan ini dirasakan.Pasti Daniese dah tak sanggup untuk hadapinya lagi.Pasti Daniese dah tak mampu nak hadapi hari-hari yang sunyi berseorangan.Dia mengesat air matanya.Sebak rasanya apabila memikirkannya.Tetapi dia tak boleh mengalah begitu sahaja.Dia harus berusha untuk mendapatkan Daniese kembali dengan apa cara sekalipun!

**********

"Boring betul kalau kene berpura-pura ni!"Rungut Daniese bersendirian.Dia tak sedar ada orang yang sedang mendengar apa yang dicakapnya.


"APA?Jadi kau couple dengan E-One harini,cuma berlakon je?!"Sergah Dania tiba-tiba.Daniese terkejut.


"Kau ni kan,kalau tak terkejutkan orang sehari,tak sah!"Marahnya.Bengang betul aku dengan dia ni!


"Aku tengok kau kan,kau dah macam perempuan sejati balik la."Dania membelek rambut Daniese yang dah panjang.'Ni rambut palsu ke?'hati Dania bertanya tidak percaya.Daniese menepis tangan Dania perlahan supaya Dania tidak kecewa. 


"Sori....aku datang ni nak beritahu,diorang dah ajak kita balik,setuju?"Soal Dania.Daniesse berfikir sejenak.Kalau kat sini lebih lama lagi,nanti dia 'terseksa' pulak.Lebih baik dia duduk rumah pastu ajak gengnya bermalam kat rumahnya.Pastu sebelum tidur tengok citer seram..aduhai!bestnya!!


Dania pelik tengok Daniese tersenyum-senym sendirian.Sakit ke?Dia melambai-lambaikan tangannya di hadapan Daniese.Kemudian Daniese memegang tangannya dan kemudian memandangnya.


"Jom,pick your bag and let's go to vacation in my house!!"Kata Daniese.Dania tersenyum.Lantas dia terus menarik tangan Daniese berlalu keluar.Yang lain nampak Daniese dan Dania keluar,pasti Daniese dah setuju nak balik.


"Jom balik semua..."Kata Fitriey.Mereka semua dengar cakap Fitriey.Kemudian handphone Hyun-Jung mendapat pesanan.Dia membacanya.


"Wei!Daniese ajak kita bermalam kat rumah dia malam ni!"Beritahu Hyun-Jung.Fitriey mengangkat tangannya menandakan setuju.


"Yes!!!''Mereka semua berkata.Mesti best punya!!!







4 ulasan:

  1. sapa yg bawak watak danish?
    nmpak mcm grup ss501 je..
    tp hana x sure.
    atau tu suju?

    BalasPadam
  2. hana...
    tu sungmin la..
    dye tu mmber suju..
    -kyra-

    BalasPadam
  3. owh..
    tq kyra..
    kalu suju mmg hana fail nak igt sbb ramai sgt lgpon hana cuma kenal TVXQ je kalu secara mndalam ;D

    BalasPadam
  4. to hana:hana ni..tvxq je yg ingat he..he..he jgn marahye..nampaknyer hana kene tahu lebih banyak ni tentang super junior!!:D

    BalasPadam

JoM LePaK SiNi

  • Trip ke Korea - Busan & Seoul (Part 2) - Dari busan kiteorang naik train pergi ke Seoul. Dekat sini apa yg aku perasan, tak de orang pun check tiket yg korang beli.Memang dorang meniaga based on ...
    2 bulan yang lalu
  • the world doesn't make sense! - "Where the hell are you bringing us, Ella?" The boy wiped the sweat dripping down the side of his forehead, his steps long, trying to catch up without trip...
    3 bulan yang lalu
  • Fareez itu suami aku! Bab 3 - Mataku tertumpu ke arah dia yang sedang duduk di hadapan tok kadi. Dia yang bernama Fareez, tunang Farah dan bakal menjadi suami aku dalam beberapa minit d...
    2 tahun yang lalu
  • Cerpen: Dia Berada di Carta Hati - Full version :) Maaf di atas segala kekurangan. Enjoy reading! “Tak nak!” Jerit aku sekuat hati ketika Amanina menarik tangan aku ke arah kereta yang dah...
    2 tahun yang lalu
  • cinta sunbae 31 - “ Andai awak tahu, perasaan saya pada awak, Isya. Dan andai awak turut ada perasaan yang sama pada saya… hidup saya akan jadi cukup bermakna.” Khairul me...
    6 tahun yang lalu
  • Episod 25 - Suasana di lapangan terbang itu riuh dengan jeritan-jeritan peminat kumpulan SapPhire dengan Miracle.Entah dari mana mereka tahu tentang berita bahawa mere...
    6 tahun yang lalu
  • pasal Endless Love - sapa2 yang nak baca entry baru Endless Love, sila ke Colours~Melody and Harmony :) Hana akan siarkan setiap entry baru kat situ tapi untuk entry lama akan ...
    6 tahun yang lalu
  • Bab 47(AKHIR) - Kakinya berjalan di lorong sepi itu. Sesekali memori menerjah fikirannya. Sudah empat tahun berlalu sejak X-Music dibubarkan dan ahli-ahli mereka pergi m...
    7 tahun yang lalu
  • chongmal mianhae.. - hye... korang sume.. first of all Sl nk minta maaf coz da lame x update blog.. br balik umah ney... then another sorry coz tomboy's love season 3 x dapat dis...
    7 tahun yang lalu

Pengikut

About Me

Foto saya
oppa kitorg=kyufa=ryeowook,hankyung & siwon famin=sungmin,kyuhyun & yesung hehe...*_=